Sprog

  • Dansk
  • Deutsch
  • English
  • IR_kategoriside_01
  • IR_kategoriside_02
  • IR_kategoriside_03
  • IR_kategoriside_04
  • IR_kategoriside_05
  • IR_kategoriside_06

Information og reception

Printervenlig version

Sikkerhed                                                  
På Rømø Islændercenter gør vi meget ud af sikkerheden for både rytter og hest. Alle ryttere vurderes individuelt og hesten tildeles ud fra den enkelte rytters evner. Alle får udleveret en ridehjelm og alt udstyret tjekkes løbende af vores rideguider. Alle stigbøjler har sikkerhedselastikker.

Vi anbefaler at alle ryttere har gummistøvler eller lukkede sko på uden snørrebånd. Desuden anbefaler vi løst siddende bukser, bare de ikke er for glatte i stoffet.
Shorts og jeans kan ikke anbefales.

Regner det, har vi både regnbukser og regnfrakke. Med andre ord - vi rider i alt slags vejr.

Rideerfaring
For at sikre alle en god oplevelse har vi opdelt hold/ryttere i to kategorier:
 BLÅ  eller  RØD 

 BLÅ : For dem der aldrig har redet, og dem der har lidt erfaring i at ride. Turene foregår i skridt, trav og tölt. Det er op til rideguiden at vurdere om alle er dygtige nok til at galopere - tempoet afstemmes efter den svageste rytter. Typisk er der mellem 8-10 deltagere på de BLÅ ture. Der hjælpes med opsadlingen.

 RØD : For dem der har en god portion erfaring i at ride, og behersker alle hesten gangarter UDEN problemer. På turene rides der i højt tempo, og det forventes at man kan ride i fri galop på stranden. Typisk er der mellem 14 - 16 deltagere på de RØDE ture. Det forventes at man selv kan sadle hesten op.

  

Reservation
Al booking foregår hos Hotel Kommandørgården på tlf: 74 755 122.
Har du booket et ophold med ridning får du udleveret en tidsplan for rideturene ved ankomsten.
Ridegæster udefra får oplyst et mødetidspunkt ved bookingen.

I skolernes sommerferie er al ridning skrankesalg. Det vil sige, at ledige tider/mulige ture desværre ikke oplyses pr. tlf. Vi hjælper dig dog meget gerne videre i hotelreceptionen. Det er nemlig her, at du booker og betaler din ridetur samt får anden relevant info.


Før vi rider ud
Ved al ridning er der 45 min. strigling, opsadling og instruktioner inden rideturen og 15-30 min. strigling/hovrensning efter rideturen. Vi gør meget ud af, at alle instrueres i korrekt tøjleførring og brug af schenkler - ikke kun for rytterens skyld, men også for hestens skyld.

Vi forbeholder os ret til at ændre dagturene ved for få deltagere. Der er dog hele året rundt altid 2 timers daglig ridning. 


Vægtbegrænsning
Selv om den islandske hest er stærk og hårdfør, kan de kun klare en maksimal vægt på 115 kg. Vejer du mere end det, kan du stadig komme ud at ride, nemlig på Shire-hesten Natalie.

 

Ved al ridning er der 45 min. strigling, opsadling og instruktioner inden rideturen og 15-30 min. strigling/hovrensning efter rideturen. Vi gør meget ud af, at alle instrueres i korrekt tøjleførring og brug af schenkler - ikke kun for rytterens skyld, men også for hestens skyld.

 

AL omgang med hestene foregår
på EGET ANSVAR